Onlinebingo

Bingo existerar inte bara i den verkliga världen, utan även i den virtuella. Nätbingo har många likheter med vanlig bingo, men även vissa skillnader. I grunden är det samma spel, och det är i huvudsak arrangemangen runt omkring som skiljer sig. Den största skillnaden är givetvis att du inte behöver masa dig upp ur soffan för att spela. Det räcker med att sätta sig framför datorn. Det gör att du kan vara mer avslappnad, och sitta där i mjukisbyxor T-shirt med ett glasspaket i knäet samtidigt som du spelar. Att det är mer avslappnande att spela på det sättet är klart. Men går inte då något viktigt förlorat? Den sociala interaktionen, till exempel?

Inte nödvändigtvis. Vissa kanske tycker att chatt och liknande inte är att umgås och prata ”på riktigt”, men för många yngre så är saker som SMS och MSN lika viktigt som direkt interaktion. Chatten på ett onlinebingospel kan vara nog så underhållande. Den har framför allt den fördelen att du inte behöver tänka på ditt yttre: det är vad du säger och gör som är det viktiga, inte hur du ser ut. Så avfärda inte onlinebingo som asocialt innan du har provat. Chansen är att du kommer att få en positiv överraskning om du närmar dig det med ett öppet sinne. Många bingospel online erbjuder även olika sidospel i chatten. Inte för att bingospelandet i sig skulle vara tråkigt, utan för att ge det hela en extra krydda.

De flesta bingosajter erbjuder dessutom bonusar när du sätter in pengar, vilket självklart är trevligt.  Dessutom kan andra bonusar förekomma. Så det är en bra idé att kika runt lite på nätet för att hitta den sajt som har bäst erbjudanden! Just exakt det är för övrigt också en annan fördel med att spela bingo online. Du är inte begränsad till den lokala bingohallen, utan är fri att gå till en konkurrent. I verkliga livet finns det ju oftast inga alternativ. Passar det inte av någon anledning, så gäller det att antingen bita ihop eller inte spela över huvud taget.

Vad gäller programvara så erbjuder de flesta bingosajter spel direkt i din webbläsare, genom Flash och Java. Du behöver alltså inte ladda ner något specialprogram, och oroa dig över virus och dylikt. Enkelt och bekvämt.